-Aikido Vilanova- ESCOLA d´AIKIDO a Vilanova del Vallès, Pavelló Municipal d’Esports C/ Maria Aurèlia Capmany, 2-4 // 08410 VILANOVA DEL VALLÈS,tel 685030502// ADULTS: Classes Dimarts i Dijous de 7 a 8 am i de 19 a 20pm // INFANTIL: Escola FALGUERA; Vilanova del Vallès, de 17 pm a 18pm // EMAIL: info@aikidomakoto.com// VISITEU WWW.AIKIDOMAKOTO.COM // Aquest blog és un espai de difusió de l´AIKIDO








miércoles, 19 de febrero de 2014

AIKIDO per dones, CADA DIMARTS de 16-17pm al centre cultural.

Ara potser fa ja un any i escaig que cada dimarts, fem classes d´AIKIDO al Centre Cultural de Vilanova del Vallès, en horari de 16-17pm. Veritablement tinc que dir que el balanç d´aquestes classes és bó, ja que al ser un ambient més íntim i relaxat, es poden donar fàcil accès als conceptes més interns del propi AIKIDO, alhora que treballar d´una manera més personal totes les tècniques de defensa personal, amb i sense armes i també donar resposta d´una manera més directa i personal a conceptes, preguntes i comentaris










Com s´ha comentat moltes vegades, l´AIKIDO és un art marcial que aprofita la força del contrari en favor propi. No és necessària una gran força ni complexió física extraordinària. És apte per tothom. Especialment atractiu per dones, per exemple.

El fet d´aprofitar la força del contrari  fa que sigui un art que requereix de moltes hores d´estudi, tot i que un pot veure i viure els resultats ja en la seva primera classe. 
També cal esmentar que la dedicació cap a l´estudi del AIKIDO és quelcom que requereix una vida sencera, donades les grans aportacions en l´àmbit de l´estudi del cos i del ésser humà i la seva conducta i l´estudi de les energies.

En qualsevol cas, l´estudi del AIKIDO és una recerca.
Molta gent també es queda sobtada la primera vegada que escolten que el TAI CHI és també un art marcial. Com tot, la diversificació i el occidentalisme a vegades es menja els conceptes originals per païr un element diferent que res té a veure amb la primera idea/ concepte.



Què t´aportarà l´AIKIDO?

apendre a defensar-se amb eficàcia
apendre a nivellar-te, a redirigir les teves pròpies energies
apendre l´ús d´armes tradicionals, que es manifesten com eines de balanç intern i extern
facilitarà coordinació, potenciarà la sensiblitat i l´empatia.

Apendre AIKIDO et farà canviar els conceptes que potser tens de les arts marcials, i et deixarà veure un treball d´unificació, de conciliació, entre tu mateix el teu entorn i els altres.


Moltes vegades es comenta que si es poguèssin transmetre d´una manera directa les sensacions de calma, pau i serenitat que transmet la pràctica, tothom practicaria AIKIDO. Afortunadament o malauradament ( segons es miri ) el canal es la transmissió dia a dia, hora a hora, minut a minut.



Donat que l´ horari actual de les classes és incompatible amb l´horari escolar, ( sortida dels nens 16.30, sent l´horari de 16-17pm )  s´estudiaria  un canvi en funció del personal interessat. I per descomptat, com de costum, les primeres classes són gratuïtes ( com a mínim el primer mes ) 


informació: aikidovilanovadelvalles@hotmail.com 
tel 93 845 62 40